Arjen luksusta

Kun edellisessä postauksessa puhuttiin viikonlopusta ja täydellisen viikonlopun salaisuudesta, nyt on vuorossa arki ja arjen ylellisyys.

”Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla.” Sisustusbloggaajien kuukauden haasteen esitti tällä kertaa Jaana At Home -blogista.

Mitä se arjen ylellisyys sitten on? Haastajan tavoin koen, että ylellisyys arjessa on pieniä iloa arkeen tuovia asioita, jotka tekevät päivistä kauniimpia, toimivampia ja sitä myötä tuovat arkeen luksusta. Millaiset asiat tekevät minun arjestani ylellisiä?

Arjen luksusta

Oma aika. Kun kotona on kolme menevässä iässä olevaa lasta, lemmikkejä ja puolisokin, joka harrastuksista huolimatta pyörii kotona toisinaan melko paljon, on todellista luksusta olla hetki yksin kotona. Nykyään, kun työskentelen paljon kotoa käsin, tätä luksusta on paremmin tarjolla kuin ennen. Siksipä saatan kesken työpäivän ottaa aikaa ihan omiin juttuihin ja nauttia aivan omasta ajasta. Omaa aikaa voi olla kahvikupponen hiljaisessa kodissa, kasvonaamio ennen saunaa, kirjaan tai sisustuslehtiin uppoutuminen hetkeksi tai vaikka kotitöitä kenenkään häiritsemättä…

Arjen luksusta

Siisti ja toimiva koti. Mikään ei vie arjesta ylellisyyden tunnetta pois nopeammin, kuin epäjärjestyksessä oleva koti. Olen aiemmin kirjoittanut siitä, miksi kaunis koti on tärkeä. Siisti koti liittyy mielestäni vahvasti samaan tärkeään asiaan, koska kotona viihtyminen on tärkeää! Ei meilläkään tietysti aina ole siistiä, mutta siistissä kodissa on aivan eri fiilis elää kuin kaaoksen keskellä.

Arjen luksusta

Arjen estetiikka. Se, että arkiset käyttötavarat on kauniita, tekee koko arjesta kauniimman. Jos ruuanlaittovälineet, siivoustarvikkeet ja kosmetiikka voi olla kaunista, miksi kummassa hankkisin mitään omasta mielestäni rumaa tai riemunkirjavaa kotiini.

Arjen luksusta

Kukat. Kliseistä tai ei, kukat kotona tekee arjesta luksusta. Vaikka kukat hankitaan yleensä viikonlopuksi, on niistä iloa aina myös viikolla. Kun kotona on kukkia, tulee kotia pidettyä paremmassa kunnossa eikä kauniin kukkakimpun viereet tee mieli kasata ylimääräisiä tavaroita. En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään ruusuihmisenä, mutta kun nämä valkoiset ruusut aukesivat kunnolla kukkaan ja täyttävät ison maljakon kokonaan, taisin hiukan ihastua niihin. Ne ovat kovin ylväitä, mutta näin yksinkertaisesti aseteltuina tuntuvat varsin modernille. Luulen, että ostan ruusuja toistekin!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.