8 ✗ Joulukuusi

Jatketaan joulutunnelmissa, tällä kertaa joulumuistelujen parissa. Blogivuosien varrella joulukuusikuvia on kertynyt melko monta ja ajattelinkin nyt listata joulukuusia viimeisen kahdeksan vuoden varrelta.

2010 Jorvaksessa asuessamme joulukuusella oli yksi ainoa looginen ja toimiva paikka ja se olikin käytössä joka vuosi. Vuonna 2010 joulukuusi on ollut ihanan tuuhea. Harmi, että en löytänyt parempia kuvia joululta, vaikka tuolloin harjoittelin innokkaasti valokuvasta.

2011 joulukuusi päätyi koriin, jonka sisällä se oli tavallisessa kuusenjalassa. Tuolloin innostuin taittelemaan erilaisia paperitähtiä ja niitä olikin reilusti kuusessa. Suurin osa paperitähdistä on edelleen käytössä ja jokaisessa tätä uudemmassa joulukuusessa.

2012 joulukuusi kimalsi aiempaa enemmän, joten epäilen, että tyttäret olivat koristelussa asialla. Tuon valkoisen paperilenkkikoristeen sain tuolloin 7-vuotiaalta Neelalta joululahjaksi. Itsekin tein samanlaisen joskus vanhemmilleni joulukuusta koristamaan.

2013 vuoteen ei kuusi ollut juuri muuttunut edellisvuodesta muuten kuin että se on harvempi. Aika sympaattinen reppana! Epäilen, että mies on ollut kuusiostoksilla!

2014 olimme joulunvietossa Raahessa ja silloin ei omaan kotiin laitettu aitoa kuusta ollenkaan. Sen sijaan nikkaroin meille pienen kestokuusen laudoista. Tämä olikin aika ihana kuusi ja ihana idea! Lisää 2014 vuoden joulutunnelmia voit kurkata täältä.

2015 vietettiin ensimmäistä joulua täällä nykyisessä kodissa. Joulukuusi vasta haeskeli paikkaansa ja ensimmäisenä jouluna paras paikka ei vielä löytynyt. Kokeilin ensimmäistä kertaa kuuseen tuollaista valosarjaa perinteisten kuusenkynttilävalojen sijaan. Kauniilta sekin näyttää, mutta taidan olla perinteiden kannattaja tässä(kin) asiassa.

2016 oli toinen joulu täällä ja silloin kuusikin löysi omalle, oikealle paikalleen. Koitin tutkailla kuvista, että onko tämä ensimmäinen pihta, joka meillä on jouluna ollut. Muistelen että joku vuosi jo tätä ennen meillä olisi metsäkuusen sijaan ollut pihta joulukuusena, mutta aiemmissa kuvissa joulupuut näyttää kovasti tavalliselta kuuselta. Vuoden 2016 joulun kauneimmat palat löydät täältä.

2017 vuoden kuusesta pidän ehkä kaikista eniten. Kuusi on kauniin mallinen, tuuhea, väriltään oikein tumman vihreä ja vieläpä sopivan kokoinen. Tätä kuvaa voisi pitää mallina jatkossa joulukuusta, sitä aitoa tai mahdollista kestokuusta etsiessä! Viime joulun tunnelmia löytyy lisää täältä.

Tänä vuonna tulemme viettämään joulun Pohjanmaalla, mutta suunnittelimme silti laittavamme kotiin joulukuusen. Onhan kuusesta mukava nauttia jo ennen joulua ja uuden vuoden ylikin. Se, millainen kuusi tänä vuonna valitaan, selviää pian sillä me taidetaan tänä vuonna olla varhaisia kuusen kanssa joulureissun vuoksi.

Joulukuusen ekologisuus

Joulukuusen valinnan ekologisuus on puhuttanut tänä vuonna aiempia vuosia enemmän ja minäkin olen miettinyt kuusen valintaa siltä kannalta, mikä vaihtoehto olisi vastuullisin. Uskon, että mikään ei voita ekologisuudessaan suomalaista metsäkuusta, joka on kaadettu ja haettu kotiin mahdollisimman läheltä. Kuitenkin yhden laskelman mukaan hyvälaatuinen muovikuusi olisi jopa kotimaista metsäkuusta ekologisempi, jos tekokuusen käyttöikä on vähintään kymmenen vuotta. Sanna kirjoitti Inspired by love blogissaan hyvän kirjoituksen aiheesta. Kannattaa käydä lukemassa (ja ihastelemassa kaunista tekokuusta)!

//Joko siellä on tehty joulukuusisuunnitelmia tälle vuodelle?

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.