5 Vinkkiä kodin kevätilmeeseen

Valkoinen tiiliseinä

Kun päivät alkaa pidentyä, alkaa koti kaivata keväisempää ilmettä talven pehmeiden tunnelmien jälkeen. Tammikuussa koti tuntuu avaralle jo pelkästään joulun riisumisen jälkeen, mutta helmi-maaliskuulla kotiin on kiva luoda raikasta ja keväistä tunnelmaa. Tässä viisi nopeaa vinkkiä, joilla saat talviseen kotiin kevään tunnun.

Päästä valo sisään. Vaihda verhot ohuempiin tai poista ne kokonaan, siirrä ainakin sivummalle valon edestä.

Kerää ylimääräiset koriste-esineet pois ja anna valolle tilaa. Tyhjät pinnat raikastaa ja avartaa. Jätä myös seiniä tyhjäksi, vähempikin määrä tauluja riittää.

Tuo kotiin viherkasveja ja leikkokukkia. Yksittäiset viherkasvi on raikkaita ja keväisiä ja nekin tarvitsevat tilaa ympärilleen.

Ripottele väriä. Värikoodaus ei ole välttämätöntä vaan pienet ripaukset siellä täällä piristää vähintään yhtä hyvin.

Rupea yrttitarhuriksi. Nyt kun valoisa aika kestää jo viiteen saakka iltapäivällä, valoisat tunnit alkaa riittää yrttejä varten. Perinteisessä saviruukussa on hyvä kosteustasapaino ja ruokakaupan yrtitkin lähtee hyvin kasvuun kun antaa vettä sopivasti.

Ruokailutila

Vaikka ulkona on välillä talviset lumimaisemat, välillä kuramaisemat, se ei tarkoita sitä, etteikö sisällä voisi jo fiilistellä pian koittavaa kevättä. Kunnon siivous ja ylimääräisten tavaroiden raivaaminen tuo raikkaan ja avaran vaikutelman, jota pienet väripilkut ja kevääseen täydellisesti kuuluva vihreä piristää. Keittiössä kasvatetaan yrttejä, olohuoneessa on leikkokukkia ja molemmissa huoneissa viherkasveja.

Harmaa rottinkituoliKoti helmikuussa

Nyt kun päivät on kirkkaampia eikä vielä ihan iltapäivästä ole pimeää, olen alkanut taas nauttimaan paljaista ikkunoista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kaihtimia olisi ruokailutilaan ja keittiöön tulossa. Sen sijaan laskosverhojen väri on mielessäni vaihtunut harmaasta valkoiseksi! Saapa nähdä, millaiseen ratkaisuun tässä päädytään…

Saareke Betonitaso

Juuri nyt nautin valkoisista puhtaista pinnoista, vaikka tiedänkin taas syksyllä miettiväni tummempia sävyjä. Onhan meillä kuitenkin mustanharmaat seinänpätkät keittiössä, vaikka ne rajautuivatkin näistä kuvista kokonaan pois. Olohuoneen puolelle sen sijaan suunnittelen jo pientä seinän maalaamista, jos pääsen itseni kanssa yksimielisyyteen värisävystä. Jotain muuta kuin valkoista, mustaa tai harmaata olisi tarkoitus olohuoneeseen maalata!

//Millä konsteilla teidän koteihin on tuotu kevättä? Entä mikä teillä on tämän vuoden kevätväri?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Loistavia vinkkejä! Mun pitäisi karsia ylimääräistä tavaraa tasoilta ym., mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Pikkuhiljaa:) Teillä näyttää kyllä ihanan valoisalta ja keväiseltä <3

  • Hyviä vinkkejä! Meillä leikkokukat muuttivat sisustukseen juurikin tänä viikonloppuna. Itselle tuottaa varmasti eniten haastetta juurikin tuo ylimääräisen sälän pois siivoaminen. Jotenkin sitä on taas tottunut ripottelemaan kynttiläkuppeja joka paikkaan ja niiden pois siirtäminen tuntuu oudolta. 🙂 Ehkä pikkuhiljaa, tuikku kerrallaan.

  • Hyviä ideoita. Meillä ei tosin taulujen määrä vaihtele vuodenaikojen mukaan vaan taide, vanhat kyltit ja esineet pysyvät seinillä korkeintaan lisääntyen vuosien varrella…

    Leikkokukkien ostamista odotan. Meillä on ikkunaremontti meneillään ja kaikki 1½ m päässä ikkunoista olevat tavarat keskellä olohuonetta. Juuri nyt kukat eivät näyttäisi miltään tavarakaaoksen vieressä. Odotellaan siis pari viikkoa ennen kuin pääsee kukkaostoksille.