1. Adventti

adventtikynttilä

Tervehdys aurinkoiseen adventtisunnuntaihin!

Olen eilen viettänyt vähän turhan pitkän ajan hämärässä pahvilaatikoiden täyttämässä varastossa etsien kaikkea tähän vuodenaikaan tarvittavaa. Kaikkea sellaista, jota tietää omistavansa, mutta muuton jäljiltä ei ole hajuakaan, missä juuri se tarvittava voisi olla. Ensiksi lähdimme etsimään piparimuotteja, sillä lapset halusi kovasti päästä tekemään ensimmäiset piparit tälle joululle. Tiesin, että laatikko, jossa ne on, sisältää muutakin keittiöstä puuttuvaa, mutta en millään muistanut minkä näköiseen laatikkoon tavarat pakkasimme vanhassa kodissa. No, lopulta muotit löytyi tunnin jälkeen vihoviimeisestä laatikosta ja päästiin leipomaan pipareita. Kylläpä ensimmäiset piparkakut tuoksuihin hyvälle! En oikeastaan pelkän piparkakun maun vuoksi tekisi ainoatakaan piparisatsia itse, mutta koska piparitaikina on hyvää ja tuoksu on ihana, kannattaa leipominen ehdottomasti! Ja kyllähän nuo piparkakut aina jollekin on kelvannut.

Samalla kun kävin varastoa läpi, keräilin joulukoristelaatikot yläkertaan ja nostin jo kuusenjalan ja -valot sellaiseen paikkaan, mistä ne sitten löytää. Eihän tässä oikeasti ole kuin kolmisen viikkoa kun voi suunnitella jo joulukuusen koristelua! Ajattelin tänään tsekata joulukoristelaatikot läpi, löytyisikö sieltä jotain, mitä voisi laittaa jo esille. Ainakin kaikkia ihania joulupalloja sieltä lyötyi, kuten tuo tarjottimele adventtikynttilän viereen päässyt keraaminen tähtipallo. DIY -adventtikynttelikköäni en sentään löytänyt vielä, joten tämän vuoden adventtikynttiläksi päätyi tavallinen pöytäkynttilä metallisilla numeroilla. Toivottavasti betonikynttelikkö löytyy kuitenkin jostain, se kun on jo sen verran monta vuotta meidän joulun odotukseen kuulunut, että olisi ihana saada se taas esille!

Varastoreissu oli muutenkin hyödyllinen, sillä löysin laatikollisen omia talvikenkiäni sekä pipoja ja myssyjä, joita olin jo ehtinyt kaipaamaankin. Ei sillä, että talvisaappaille tarvetta olisi, mutta onhan se ihan kiva tietää, että kengät ovat tallessa! Bonuksena varaston hyllyiltä löytyi myös laatikollinen lasten pipoja ja talvihanskoja; ihmettelinkin, että eikö niitä ole viime talvelta säästynyt lainkaan.

adventtikynttilä

Ensimmäinen adventti tuntuu taas tulleen aivan yllättäen. Onhan joulun lähestymistä ehditty fiilistellä, varsinkin täällä blogin puolella, mutta silti se joka kerta yllättää, miten lähellä joulu onkaan. Nyt täytyy heti tulevalla viikolla ottaa ryhtiliike joululahjojen kanssa, jottei niiden kanssa mene taas viime tippaan, varsinkaan kauempana olevien lahjottavien suhteen. Joulukorttien suhteen minulla on vähän sellainen tunne, että tänä vuonna mennään sähköisillä versioilla! Kerta se on ensimmäinenkin, mutta eiköhän me jotain omannäköistä saada aikaan ilman joulupostimerkkejäkin.

Adventtisunnuntaina vietetään tyttöjen kanssa kotona hissutellen ja joululauluja kuunnellen. Pojat on pelireissulla, mutta kotiutuvat onneksi ajoissa, joten ollaan kuitenkin illasta koko perhe kotona. Ehkä kehittelen tyttöjen iloksi piparkakuille kuorrutteen niin saadaan sotkettua keittiö nonparelleilla ja muilla koristuksilla! Ja voin itse keskittyä niiden joululaatikoiden sisältöön.

// Tunnelmallista ensimmäistä adventtia teille jokaiselle!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.