Herkullinen Suppilovahverokeitto

Lieko mikään parempaa kuin tuoreista suppiksista valmistettu sienikeitto! Suppilovahverokeitto syntyy helposti pannulla tai kattilassa joko tuoreista tai pakastetuista suppilovahveroista. Suppisten paistamisen kanssa kannattaa olla nopea, jotta sienten nesteet ei ehdi haihtua. Pannu siis kuumaksi ja paistamaan!

Suppilovahverokeitto

1 l tuoreita tai 2-3dl pakastettuja suppilovahveroita
1 sipuli
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
2 dl kermaa

Kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Lisää joukkoon sienet pilkottuna ja paista nopeasti pannulla. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja kuumenna hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vielä kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja tarjoile ruisleipätikkujen kera.

Suppilovahverokeitto

Sienet eivät suolan ja pippurin lisäksi muuta maustetta tarvitse, mutta keittoon saa makua kasvisliemikuutiosta.

Tavalliset ja tylsät ruispalat muuttuu kiinnostavammiksi kun leipäpalat paahtaa pannulla rapeiksi pienessä määrässä voita. Sienikeiton kaverina ne maistuvat herkulliselta!

Suppilovahverokeitto

Meillä on onneksi paljon suppilovahveroita ja muita sieniä pakastimessa talveksi, joten herkullisia sienikeittoja syntyy takuulla useamman kerran lounaaksi.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa